skip to Main Content
ryg behandling

Ondt i ryggen?

Årsager og forklaringer på dine rygsmerter kan være mange. Hos FYSAKUT vil vores fysioterapeut undersøge din ryg og i samråd med dig iværksætte den rette behandling.

Hos FYSAKUT behandler vi både akut opståede rygsmerter samt smerter, der har stået på gennem længere tid.

Kontakt os i dag for spørgsmål eller tidsbestilling.

Typiske lidelser vi kan hjælpe dig med

Vi har lavet en liste med nogle af de typiske lidelser, som vi behandler. Mange af betegnelserne er uspecifikke, et besøg hos os vil ofte kunne forklare årsagen til dine smerter.

Akut lændehold/ hold i ryggen

Typisk betegnelse når et eller flere af rygsøjlens små led, facetleddene, har sat sig fast. Kan dog være mange andre ting.

Hekseskud

Et andet ord for pludselige smerter i den nederste del af ryggen.

Ischias

Betegnelse som beskriver smerter fra nederste del af ryggen, lænden, som trækker nedefter til balden og måske bagsiden af benet. Der kan være mange årsager til, at nerven (iskiasnerven) er generet, så betegnelsen siger ikke noget præcist om selve årsagen.

Diskusprolaps

Betegnelse som beskriver, at rygsøjlens bruskskive buler ud eller noget af skivens bløde kerne er blevet presset uden for bruskskiven.

Lumbago

Er blot et andet ord for ondt i ryggen.

Slidgigt i ryggen

Bruges når bruskskiver og led i rygsøjlen er slidte. Alle mennesker bliver slidte med alderen, nogle mennesker kan være meget slidte, uden at det gør ondt, andre kan have smerter i forskellig grad.

Myoser/ muskelspændinger i ryggen

Betegnelse for spændinger i muskulaturen, årsager og forklaringer kan være mange bl.a. ensidige gentagne bevægelser på arbejde, overbelastning under sport eller på grund af inaktivitet og for lidt motion.

Vores behandling

Hos FYSAKUT undersøger vi dig grundigt og iværksætter i samarbejde med dig den rette behandling. En behandling kan afhængigt af årsagen til problemet bestå af øvelsesinstruktion, manuelle teknikker, råd og vejledning etc.

Om vores behandlere

Alle vores fysioterapeuter er autoriserede med flere års erfaring og efteruddannelse.

Vi bestræber os på at give dig den bedst mulige behandling og vejledning.

Back To Top